Mobilab heeft het Flanders' Care Label gekregen voor het Tetra project EFFORTH
Het doel van het Flanders' Care Label is om een netwerk te visualiseren van organisaties die actief zijn met betrekking tot innovatie en ondernemerschap in de zorg met de ambitie om de kwaliteit van zorg te verbeteren. Het wordt toegekend aan initiatieven die "op aantoonbare wijze en door innovatie het aanbod van kwaliteitsvolle zorg verbeteren en verantwoord ondernemerschap in de zorgeconomie stimuleren." Met dank aan IWT voor het voordragen van ons project voor dit label.
0 Comments
Kom morgen naar de Dag van de Wetenschap bij Thomas More campus Geel, en laat bij ons een 3D-scan maken van je voeten, of ontdek de robot die we voor onze tests dezelfde beweging ontelbare keren kunnen laten uitvoeren!
Meer informatie op www.thomasmore.be/dag-wetenschap-2014. Het FOOTyWEAR project werd genomineerd als een voorbeeld van goede praktijk binnen het CORNET programma door het Poolse agentschap NCBR. Het project werd voorgesteld op het CORNET en EraSME evenement in Warschau door de Poolse partners Boguslaw Wozniak (IPS) en Mariusz Babral (PIPS).
Alle geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd op het slotsymposium van het project ARTHE. Graag vooraf even inschrijven via www.mobilab.be/arthesymposium
In het project ARTHE werd een actieve draagbare elleboogorthese ontwikkeld, die kan worden ingezet in de motorische revalidatie van het bovenste lidmaat na een beroerte. Op 9 december verwelkomen we alle geïnteresseerden op het slotsymposium van het project ALADIN. Snel inschrijven op www.mobilab.be/aladin is de boodschap, want de plaatsen zijn beperkt!
Het project “ALADIN” heeft tot doel spraakbesturing, gebaseerd op leren en aanpassen, mogelijk te maken. Het systeem leert hoe de eindgebruiker commando’s formuleert, zowel qua stemkarakteristieken, woordgebruik als zinsbouw. Spraakbesturing kan het leven van mensen met een lichamelijke beperking heel wat comfortabeler maken. Tot vandaag was er maar één probleem. De bestaande spraakbesturingssystemen werken onvoldoende of niet voor wie dialect spreekt of voor wie ook nog eens een spraakstoornis heeft. Met ALADIN hebben we daar een oplossing voor gevonden. ALADIN is namelijk spraakbesturingstechnologie die zich aanpast aan de spraak van de gebruiker. De technologie is ontwikkeld en naar de gebruikers gebracht. We organiseerden workshops waarin we met eindgebruikers, eerstelijnshulpverleners, leidinggevenden van zorginstellingen en producenten (al dan niet samen) in gesprek gingen over ALADIN. Wat zouden zij (of mensen in hun omgeving) met ALADIN kunnen doen? En welk verschil zou dat maken? En hoe zouden wij als onderzoekers dan de technologie nog beter en nog toegankelijker kunnen maken? Vervolgens testten we ALADIN in de klinische praktijk bij patiënten uit. Op dit slotsymposium kan u niet alleen kennismaken met de technologie en de resultaten uit onze workshops, maar ALADIN ook live ervaren. Op dinsdagavond 4 november omstreeks 21.40u zendt Telefacts (VTM) een reportage uit over motorcrosser Joël Roelants die opnieuw stapt met behulp van de EKSO staprobot. Joël kwam zwaar ten val tijdens een wedstrijd en raakte hierdoor verlamd van vlak onder de borst. De EKSO staprobot staat centraal in de uitbouw van het gloednieuwe To Walk Again Postrevalidatiecentrum. Mobilab coördineert dit project, zal er onderzoek uitvoeren en staat samen met het algemeen ziekenhuis van Herentals, Orthopedie Van Haesdondonck en To Walk Again in voor uitbouw van dit unieke centrum. Allemaal kijken!
|
Archief
July 2018
|